Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norron Select har en mer aggressiv position än tidigare - ökade 5,9 procent i augusti

Fonden Norron Select steg 5,9 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvarlate Marcus Plyhr.

Enligt Plyhr är fondens position mer aggressiv än tidigare. Dock inte för aggressiv.

Framöver ser Plyhr tre faktorer som kan öka volatiliteten på marknaden.
Den första rör ett vaccin för Covid-19. I nuläget tror marknaderna på att ett vaccin kan vara färdigt till årsslutet. Den andra gäller det geopolitiska läget mellan USA och Kina. Den tredje är det amerikanska valet.

I den långa boken var fondens bästa innehav Sirius Group, Aker Carbon, Aker Offshore Wind, Vaccinbody och 24SevenOffice.

I den långa boken var fondens sämsta innehav Atlantic Sapphire, iTech, SATS, Yara och Solon Eiendom. I den korta boken var fondens bästa innehav Bygghemma och Avanza. I den korta boken var fondens sämsta innehav Latour, Addtech och SCA.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Sverige (kungariket), G-Loot Global Esporst AB, Volati AB Participating Preffered, Yara Intl Asa Cfd och Atlantic Sapphire AS Ordinary Shares.

Norron Select, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent5,9
Index MM, förändring i procent4
Fond i år, förändring i procent6,6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien 24SevenOffice

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt