Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic Cross Small Cap Edge ökade 5,4 procent i augusti - nytt innehav i Formpipe

Fonden Nordic Cross Small Cap Edge steg 5,4 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Mikael Hanell, Ulf Strömsten och Emil Nordström.

"Fortsatt optimism om en återhämtning av ekonomiska läget drev börserna även i augusti, riskaptiten är fortsatt stor och transaktionsmarknaden är het. I höst kommer sannolikt en tuff valkampanj att bedrivas i USA, och Trump kommer elda på börsen med sin kommunikation kring ekonomiska löften för att vinna väljare", skriver förvaltarna.

Fondens positiva bidragsgivare blev i augusti bland annat Transtema, OssDesign, Follicum, Cantargia och OrganoClick. Bland innehaven som utvecklades i negativ riktning fanns den korta positionen i OMX samt innehaven i Frisq, Awardit, Bublar Group och Bredband 2.

Fonden genomförde i augusti en ny investering och flera försäljningar. Man avyttrade innehaven i Medcap, Trianon och Gapwaves men tog också in ett nytt bolag genom Formpipe.

Nordic Cross Small Cap Edge, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent5,4
Fond i år, förändring i procent15,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Awardit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt