Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic Cross Small Cap Edge ökade 4,4 procent i juni - risk för bakslag och sålt i Bygghemma, Ice Fish Farm, Pexip och Bure

Fonden Nordic Cross Small Cap Edge steg 4,4 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,5 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Mikael Hanell.

Positiva bidrag för månaden var Transtema, OrganoClick, RLS, Bonesupport och Intervacc.

Negativa bidrag för månaden var Medcap, Bublar, Attendo och OSSdesign. Även fondens korta position i OMX bidrog negativt till fonden.

Hanell ser fortsatt risk för ett bakslag på börsen under det andra halvåret. Hanell tror på en återhämtning, men många utmaningar kvarstår som exempelvis arbetslöshet och skulder.

Under månaden har fonden sålt i Bygghemma, Ice Fish Farm, Pexip och Bure. Samtidigt köpte fonden i bland annat Norska Mercell, Kahoot och Andfjord.

Nordic Cross Small Cap Edge, %juni, 2020
Fond MM, förändring i procent4,4
Fond i år, förändring i procent12,5

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Attendo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt