Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

New

New York har godkänt operatörer för sportsbetting online - Kambi med i ena gruppen

Spelkommissionen i delstaten New York godkände på måndagskvällen nio operatörer som får tillhandahålla sportsbetting online.

Det är två grupper som blivit godkända och tilldelas licenser för 10 år. Den ena gruppen består av Fanduel, Draftkings, BetMGM och Bally Bet medan i den andra ingår Caesars, PointsBet, Resorts World, WynnBet och och Rush Street. Svenska Kambi är med i den andra gruppen och tillhandahåller sin sportboksplattform.

Det var samtidigt flera företag som inte fick licens. Hit hör rapparen Jay-Z:s Fanatics och Barstools Penn Sports Interactive. Kambi var med i ansökan även för den här gruppen. Totalt var det fyra av de sex ansökningarna som inte resulterade i någon licens. Förutom Fanatics/Barstool var det även Bet365, Fox Bet och The Score.

Licenssystemet innebär att invånare i New York kommer att kunna lägga bets via mobilen, till skillnad mot tidigare då sportsbetting varit begränsat till fysiska kasinon. Intäkterna för operatörerna kommer att beskattas med 51 procent vilket är en av de högsta nivåerna bland de delstater som legaliserat sportsbetting.

https://www.gaming.ny.gov/pdf/RFA%20Mobile%20Sports%20Wagering%20Application%20Licensee.pdf

https://www.wsj.com/articles/new-york-state-gambling-regulators-approve-nine-mobile-sports-betting-operators-11636401963?mod=business_lead_pos11

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Draftkings

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt