Nanologica genomför företrädesemission på 99,4 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Nanologica genomför företrädesemission på 99,4 miljoner kronor

Life science-bolaget Nanologica genomför en företrädesemission på 99,4 miljoner kronor samt en övertilldelningsemission på upp till 20 miljoner kronor.

”Emissionen stärker Nanologicas finansiella ställning så att vi kan vinna kundernas förtroende för oss som en långsiktig leverantör, och så att vi kan bedriva ett fokuserat och effektivt kommersialiseringsarbete. Produktionen befinner sig idag på en nivå som medger för oss att erbjuda kunder konkurrenskraftiga leveranstider, vilket undanröjer ytterligare hinder i dialogen med kunder. Att Flerie Invest AB och flera andra både befintliga och nya ägare delar min starka tro på bolaget är mycket glädjande när vi nu intensifierar våra försäljningsinsatser med mål att skapa ett positivt operativt kassaflöde och nå lönsamhet", uppger Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

Ett antal av bolagets befintliga aktieägare har åtagit sig att teckna units, däribland Flerie Invest som även vederlagsfritt garanterar emissionen upp till 100 procent, vd Andreas Bhagwani, samtliga medlemmar i styrelsen för Nanologica, CJ Hall Invest och Hall Family Office, Alexandra Montgomery, samt Andre Oscar o Anna Wallenbergs stiftelse. Utöver detta har investerare åtagit sig att teckna units utan företräde motsvarande cirka 16,6 procent av företrädesemissionen.

Flerie Invests åtagande är villkorat dispens från budplikt.

Nanologica har även ingått ett brygglån om 15 miljoner kronor.

Villkoren är som följer. En befintlig aktie i Nanologica berättigar till en uniträtt och fyra uniträtter ger rätt att teckna en unit bestående av fyra aktier och en teckningsoption av serie TO 2024/2025. Teckningskursen har fastställts till 9,00 kronor per unit, motsvarande 2,25 kronor per ny aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

En teckningsoption ger rätt att teckna en ny aktie under perioden 7-21 maj 2025, till en teckningskurs om 3,00 kronor. Detta gör att bolaget kan få in ytterligare cirka 33,1 miljoner kronor.

Styrelsen kommer att kalla till en extra stämma som förväntas hållas den 23 september där emissionen är tänkt att klubbas.

Nettolikviden efter emissionskostnader väntas bli cirka 95 miljoner kronor. Efter återbetalning av brygglån om 15 miljoner kronor kommer kapitalet att användas enligt följande. 35 procent till ökning av rörelsekapital för produktion, 15 procent för insatser inom försäljning och marknad, 30 procent till allmänna bolagsändamål och 20 procent till amortering.

Sista dagen för handel inklusive rätt att teckna units med stöd av uniträtter väntas bli 23 september. Teckningsperioden väntas bli 30 september till 14 oktober.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nanologica

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nanologica

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt