Modus Therapeutics genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 22 juli
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modus Therapeutics genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 22 juli

Modus

Bioteknikbolaget Modus Therapeutics genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget genomför inför noteringen en nyemission av units som initialt vid fullteckning kommer att tillföra 33 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningsoptionerna kan i ett senare skede tillföra ytterligare högst 45 miljoner kronor vid högsta teckningskurs.

Nyemissionen är säkrad till 19 miljoner kronor, motsvarande 57,6 procent av emissionsvolymen genom teckningsförbindelser. Teckningskursen är 6,40 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen motsvarar därmed 6,40 kronor per aktie. Anmälningstiden i erbjudandet inleds den 29 juni och avslutas den 13 juli. Aktien och teckningsoptionen ska börja handlas den 22 juli. Bolaget värderas före nyemissionen till 70 miljoner kronor.

Noteringen på First North är villkorat av att Modus Therapeutics uppfyller ägarspridningskravet samt att bolaget tillförs tillräckligt med likvid för att täcka rörelsekapitalbehovet för de kommande tolv månaderna.

Modus Therapeutics är ett kliniskt bioteknikföretag som genom den patenterade polysackariden sevuparin utvecklar en behandling mot sepsis och septisk chock.

Bolaget planerar att starta en klinisk fas Ib-LPS-provokations-studie under andra halvåret 2021, som beräknas pågå till och med andra/tredje kvartalet 2022. Efter klinisk fas Ib-LPS-provokations-studie planerar Modus att initiera en klinisk fas IIa-PoC-studie under tredje/fjärde kvartalet 2022.

- Grundbulten i vår verksamhet är läkemedelskandidaten sevuparin för behandling av sepsis och septisk chock. I bakgrunden finns över 20 års forskning om sevuparins positiva verkningsmekanismer. Genom att tillvarata att sevuparin kan ordineras i flera gånger högre doser än jämförbara polysackarider finns potential att stoppa skadliga förlopp i kroppen som uppstår vid sepsis och septisk chock skulle därigenom kunna mildras och förhindras. Sevuparin har i tidigare kliniska studier på andra indikationsområden uppvisat god säkerhet och tolerabilitet. Detta ger oss ett försprång inför de kommande kliniska fas Ib/IIa-studierna. Genom sevuparin är vår ambition att utveckla en behandling mot sepsis och septisk chock med potential att förändra sepsisvården, kommenterar vd John Öhd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Modus Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Modus Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt