Millicom får höjda riktkurser efter rapporten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Millicom får höjda riktkurser efter rapporten

Millicom

Mobiloperatören Millicom har fått höjda riktkurser av ABG Sundal Collier och Pareto Securities efter sin delårsrapport för fjärde kvartalet. Båda analyshusen upprepar köp.

ABG skriver att den organiska tillväxten i tjänsteintäkterna och ebitda på koncernnivå var i nivå med förväntningarna.

En plump i protokollet var att ena huvudmarknaden Colombia visade upp ett svagare ebitda än väntat. Samtidigt kom den andra huvudmarknaden Guatemala att uppvisa en återhämtning över förväntan vilket inger lugn, enligt analyshuset.

Efter rapporten väljer ABG att göra mindre revideringar för 2023 och 2024.

Det konstateras annars att Millicom liksom under pandemin kom att prestera bra under en utmanande makromiljö under andra halvåret 2022. Förväntningarna är att bolagets tillväxt bör accelerera under innevarande år, med stöd av en förväntad tillväxt på 3 procent på bolagets marknader, enligt World Bank.

Vad gäller de pågående uppköpsdiskussionerna med Apollo och Claure Group indikerar detta att en transaktionen är en realistisk möjlighet. Däremot tror ABG inte att Millicoms styrelse tänker acceptera ett bud på 200 kronor, varför riktkursen höjs till 250 kronor (200).

Pareto skriver i sin kommentar att rapporten innehöll solida siffror. Betryggande var att Guatemala hade återgått till en tillväxt i tjänsteintäkterna givet att marknaden står för 36 procent av koncernens ebitda och är viktig för kassaflödet.

Enligt Pareto skapar kassaflödesgenereringen trovärdighet för EFCF-målet (Equity Free Cash Flow), på 800-1 000 miljoner dollar under 2022-24.

I analysen uppges det också att Millicom hyser gömda tillgångar med konservativa värderingar. Detta skapar en materiell uppsida både som ett fortsatt bolag eller under ett breakup-scenario.

Pareto sätter nya riktkursen på 25 dollar (23).

Millicom handlas upp 5,4 procent på Stockholmsbörsen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Millicom

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Millicom

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.