Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Meds

Meds Apotek säkrar 40 miljoner kronor i bankkredit - Di

Apoteksbolaget Meds har säkrat en kredit på 40 miljoner kronor med "attraktiva" villkor från en icke namngiven storbank. Det framgår av ett hemligt brev till aktieägarna som Dagens industri tagit del av.

Likt många andra snabbväxande teknikföretag dras Meds med stora förluster. Bolaget var nyligen på väg till börsen men avbröt processen med hänvisning till "rådande marknadsförutsättningar".

Utöver informationen kring krediten passar vd Björn Thorgren på att kritisera konkurrenten Apoteas vd Pär Svärdson. Anledningen är att den senare antytt att konkurrenter såsom Meds "fuskar" genom att växa med förlust. Thorgren skriver att det inte finns någon sådan regel såvitt han vet, och skickar sedan en känga tillbaka.

”Konkurrenten i fråga tappar marknadsandelar, både under 2021 och hittills i år. Man förlorar andelar inte Inte bara till Meds utan till alla på marknaden. Om de ska nå sina egna uttalade mål om att växa med 400 procent och bli nummer ett inom fem år behöver de göra betydligt mer än vad de gör i dag. Att prata illa om Meds hjälper inte”, skriver Thorgren i det hemliga brevet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Apotea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt