Medicinteknikbolaget Coala Life noteras genom omvänt förvärv av RNB
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medicinteknikbolaget Coala Life noteras genom omvänt förvärv av RNB

Medicinteknikbolaget

Klädbolaget RNB säljer verksamheten Brothers och har ingått avtal om ett omvänt förvärv med medicinteknikbolaget Coala Life, som därmed tar bakvägen in på börsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

RNB Retail ska förvärva Coala Life genom en apportemission samt sälja sin befintliga Brothers-verksamhet och bli skuldfritt. Brothers säljs till Jotunfjell Partners för en kontant köpeskilling på 10 miljoner kronor.

Coala Life, som tar över platsen på börsen, är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar system för digital hjärt- och lungdiagnostik. En majoritet av intäkterna väntas komma från USA och bolagets mål är att nå en omsättning på 250 miljoner kronor med positiv rörelsemarginal vid 2024.

Efter transaktionen är avslutad kommer RNB:s aktieägare inneha omkring 20 procent av Coala Lifes aktier. RNB har för avsikt att i samband med det omvända förvärvet byta till Nasdaq Stockholms huvudlista och första dagen för handel i Coala Life aktien bedöms kunna ske under första halvan av november.

"Vi har nu slutfört omstruktureringen av RNB och med det föreslagna förvärvet av Coala Life skapas goda möjligheter för RNB:s aktieägare att kapitalisera på den snabba digitaliseringen av sjukvården som nu sker med nya molnbaserade teknologier på distans. Coala Life är synnerligen väl positionerade och drivs av ett entreprenöriellt team med goda erfarenheter i att bygga globala och framgångsrika bolag", uppger RNB:s ordförande Per Thunell.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Coala-life

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Coala-life

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt