Maven Wireless ökar omsättning och orderingång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Maven Wireless ökar omsättning och orderingång

Maven

Teknikbolaget Maven Wireless ökade omsättningen och orderingången. Resultatet minskade.

Omsättningen steg 14,4 procent till 12,7 miljoner kronor (11,1).

Ebitda-resultat blev -3,6 miljoner kronor (1,4).

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner kronor (-0,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (0,05).

Orderingången landade på 28,3 miljoner kronor (16,2), en ökning med 74,7 procent mot föregående år. Order kommer från 14 kunder varav fyra nya kunder under perioden.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -8,2 miljoner kronor (-0,2).

“Bolagets orderingång och orderbok om drygt 89 miljoner kronor vid periodens slut slår återigen nya rekordnivåer och visar på en tydlig tillväxt då vi expanderar på befintliga marknader och in i nya länder", skriver vd Fredrik Ekström i rapporten.

Maven Wireless-chefen skriver också att försäljningen påverkas negativt av förseningar i materialflödet till fabrik vilket i sin tur gör att bolagets leveranser till slutkund försenas.

"Likt tidigare kan jag även nu konstatera att vi inte tappar några affärer på grund av förseningar då vi erbjuder relativt korta leveranstider jämfört med våra konkurrenter. Bolaget fortsätter att säkra upp leveranser av kritiska komponenter för upp till 12 månaders rullande produktion."

Han kommenterar även en nedgång i bruttomarginalen som fallit på grund av "tillfälligt dyrare materialinköp samt en ofördelaktig produktmix som levererats under kvartalet". Bolaget genererar en förlust för kvartalet vilket enligt Ekström beror på kostnader i samband med expansionen av bolaget samt leveransproblem orsakad av brist på IC-komponenter.

Maven Wireless ser möjligheter att plocka affärer framöver.

"Expansionen understöds ytterligare av till viss del försvagad konkurrens där konkurrerande bolag uppvisar mycket sämre leveransförmåga samt oförmåga att erbjuda moderna produkter och lösningar vilka är fullt ut digitala med stöd för 5G. Detta sammantaget ger oss möjligheter att erövra ytterligare projekt", uppger Fredrik Ekström.


Maven Wireless, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Orderingång28,316,274,7%
Nettoomsättning12,711,114,4%
EBITDA-3,61,4
EBITDA-marginal12,6%
Rörelseresultat-4,7-0,7
Resultat per aktie, kronor-0,090,05
Kassaflöde från löpande verksamhet-8,2-0,2


http://media.finwire.com/media/FWS007308A-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Maven Wireless

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Maven Wireless

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.