Mangold köper in sig i Aggregate för 30 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mangold köper in sig i Aggregate för 30 miljoner kronor

Fondkommissionären Mangold köper 25 procent av aktierna i investeringsbolaget Aggregate Stockholm för initialt 30 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aggregate investerar mediautrymme som tillväxtkapital i små och medelstora bolag i Sverige, Norge och Finland. Bolaget grundades 2002 och har sedan dess gjort över 250 transaktioner i en rad branscher. Det primära fokuset är inom produkt- och B2B-bolag där en utökad mediaexponering kan skapa en väsentlig skillnad. Investeringarna sker i fonder tillsammans med tolv av Sveriges största mediabolag. Företaget har historiskt exempelvis investerat i Bygghema, Mathem, Leovegas, Fortnox och Tibber.

"Aggregate tillför stort värde till sina kunder och har en lång historia av framgångsrika investeringar i ryggen. Detta kan främst härledas till en effektiv investeringsstrategi, kompetenta medarbetare och långsiktighet - karaktärsdrag som även Mangold kan tillskriva stor del av sin framgång till. Vi anser att Aggregate passar väl in i Mangolds portfölj av intressebolag och har stort förtroende för att transaktionen kommer att gynna både Mangolds aktieägare och kunder." säger Mangolds vd Per-Anders Tammerlöv i en kommentar.

Aggregate har historiskt redovisat vinst. För räkenskapsåret 2019-2020 var resultatet efter finansiellt netto 33,6 miljoner och för 2020-2021 var resultatet 22,6 miljoner. Aggregates preliminära, ej reviderade, resultat efter finansiella poster för räkenskapsåret 2021-2022 uppgår till 12,2 miljoner kronor.

Hela köpeskillingen betalas med egna aktier, vilket innebär en utspädning på cirka 1,85 procent i Mangold.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mangold

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mangold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt