Magle Chemoswed och Amniotics går samman
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Magle Chemoswed och Amniotics går samman

Magle Chemoswed och Amniotics, som båda är verksamma inom läkemedelsbranschen och är noterade på Nasdaq First North, ska gå samman i en fusion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter fusionen bildas Nya Magle Group.

"Nya aktier i Magle Group kommer att emitteras till Amniotics aktieägare i förhållande till deras befintliga aktieinnehav i Amniotics med utbytesförhållandet 6 800:1, det vill säga sex tusen åtta hundra (6 800) aktier i Amniotics berättigar innehavaren att erhålla en (1) ny aktie i Magle Group ('Fusionsvederlaget')", heter det i pressmeddelandet.

Baserat på Magle Groups stängningskurs 30 maj, som var sista handelsdag innan offentliggörandet av affären, uppgår det totala värdet av fusionsvederlaget till omkring 13 miljoner kronor, baserat på samtliga utestående aktier i Amniotics.

Fusionen genomförs genom att Amniotics absorberas av Magle Group. Transaktionen beräknas vara slutförd omkring 3 oktober. Fram tills dess kommer bolagen att operera som två fristående företag.

"Baserat på den volymviktade genomsnittskursen under de senaste trettio handelsdagarna för Magle Group-aktien värderar fusionen Amniotics-aktien till cirka 0,0046 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie om cirka 141 procent jämfört med Amniotics-aktiens volymviktade genomsnittskurs under de senaste trettio handelsdagarna och en premie om cirka 110 procent jämfört med stängningskursen den 30 maj 2024 (omedelbart före offentliggörandet av Fusionen) om 0,0022 kronor", framgår det av pressmeddelandet.

Magle har tidigare budat på Amniotics men fullföljde då inte budet efter det stått klart att man inte nått den villkorade gränsen om att äga fler än 90 procent av aktierna i Amniotics.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt