Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Loyal

Loyal Solutions värdering är i högsta laget, neutralt råd - Affärsvärlden

Danska Loyal Solutions ska noteras på First North och driver en plattform för lojalitetsprogram med en fin kundlista. Bolaget tror på rakettillväxt framöver. Det krävs givet värderingen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Loyal Solutions vill ta in 40 miljoner kronor med första handelsdag på First North den 3 juni.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om lång väntetid, aktien börjas handla 16 dagar efter sista anmälningsdag. Den andra flaggan gäller bristfällig information avseende pågående incitamentsprogram.

"Danskarna imponerar med sin fina kundlista och en affärsmodell som kan generera lönsam tillväxt. Men det återstår att se om återhämtningen för lojalitetsaktiviteterna blir så stark som man tror efter covidkrisen. Vi tycker värderingen är i högsta laget även om grundarna alltså konverterat lån på samma värderingsnivå. Jämförelsen med Awardit är ändå inte helt malplacerad. De värderas till 750 miljoner kronor med 25-30 miljoner kronor i rörelsevinst. Loyal Solutions till närmre 200 miljoner kronor utan en bra vinst ännu en bit in i framtiden. Givet kundlistan och den skalbara affärsmodellen vill vi inte direkt avråda från att teckna Loyal-aktien vilket värderingen i våra ögon annars talar för. Särskilt som ipo-klimatet är lite mer ostadigt. Men vi stannar i ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en trea i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Loyal Solutions

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Loyal Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt