Lohilo Foods effektiviserar verksamheten - närmare 25 procent av arbetsstyrkan får gå
Som tidigare kommunicerats genomför Lohilo Foods en effektivisering av sin verksamhet och nu har bolaget inlett förhandlingar med facket om att minska antalet anställda med 20 personer, vilket motsvarar en minskning med 24 procent jämfört med arbetsstyrkan från utgången av september som var 83 anställda.
Målet med omorganisationen är en effektivare organisation med stärkt kommersiellt fokus för att nå bolagets långsiktiga finansiella mål och skapa lönsam tillväxt.
"Vi har ett tufft år bakom oss med leveransproblem av råmaterial som haft negativ påverkan på varuflöde, Covid-19 restriktioner som hämmat exportsatsningen, samt upphörande av distribution av varumärket Nick's. Även om vi ser en ljusning genom lättade restriktioner samt nyutvecklade leverantörssamarbeten för att minska risken för råmaterialbrist, så har vi helt enkelt blivit en för stor, ineffektiv och oflexibel organisation för vårt nuvarande fokus", säger Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.