Litium tog in 35 miljoner kronor - emissionen blev kraftigt övertecknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Litium tog in 35 miljoner kronor - emissionen blev kraftigt övertecknad

Litium

E-handelsplattformen Litium har rest 35 miljoner kronor genom en riktad nyemission som blev kraftigt övertecknad. Teckningskursen var 15 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 9,1 procent mot stängningskursen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intresset för emissionen gjorde att Litium valde att utöka emissionsstorleken från det tidigare kommunicerade 25 miljoner kronor till 35 miljoner. Teckningskursen har fastställdes genom ett accelererat book building-förfarande under torsdagskvällen genomfört av ABG Sundal Collier.

Nyemissionen tecknades av ett antal svenska investerare, däribland Fastpartner, Swedbank Robur, Rgg Adm-Gruppen, Aktia Asset Management (via Aktia Nordic Micro Cap), Southstreet Invest (ägs och kontrolleras av Johan Kallblad) och Syntrans (ägs och kontrolleras av Peter Viberg). Bland tecknarna ingick även styrelseordförande Johan Rutgersson, styrelseledamoten Mikael Lindblom och vd Patrik Settlin.

"Att i denna marknad lyckas genomföra en så framgångsrik emission är ett viktigt kvitto på att välmeriterade investerare delar vår syn på de starka framtidsutsikterna för digital handel och Litiums erbjudande. Vi tackar för förtroendet. Finansieringen ger oss stabilitet i en turbulent tid och en utmärkt position att realisera Litiums fina tillväxtpotential", säger vd Patrik Settlin í en kommentar.

Bolaget avser att använda likviden från nyemissionen för ytterligare tillväxtinvesteringar i produkt och sälj/marknad, främst inom B2B.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Litium

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Litium

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt