Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lipigon ingår partnerskap med 5Prime Sciences för att optimera kliniska prövningar

Forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals har ingått partnerskap med 5Prime Sciences för att accelerera utvecklingsarbetet inför de kliniska prövningarna med huvudkandidaten Lipisense. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom att använda genetiska verktyg och storskaliga samlingar av patientgrupper kommer 5Prime bland annat undersöka vilka patientkohorter som kommer att dra mest nytta av en hämning av ANGPTL4.

Lipigons huvudkandidat Lipisense syftar till att normalisera förhöjda triglycerider genom att hämma ANGPTL4.

"Vi är mycket glada över att ha ingått detta partnerskap med 5Prime för att utnyttja humangenetik och därmed accelerera utvecklingsarbetet med Lipisense. Det är välkänt att det finns ett stort genetiskt stöd för den gen vars protein vi riktar oss mot, men med hjälp av 5Prime kommer vi att kunna förutse vilka potentiella patientgrupper som har störst nytta av en Lipisense-behandling. Detta kommer att hjälpa oss att utöka behandlingsindikationerna och optimera designen av våra kliniska tester", kommenterar Lipigons vd Stefan K. Nilsson.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Lipigon Pharmaceuticals

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lipigon Pharmaceuticals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt