Lipidor har genomfört riktad nyemission på 35 miljoner kronor till rabatt på 9,1 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lipidor har genomfört riktad nyemission på 35 miljoner kronor till rabatt på 9,1 procent

Forskningsbolaget Lipidor har genomfört en riktad nyemission av 2,8 miljoner aktier till teckningskursen 12,50 kronor paktie, vilket tillför bolaget 35,0 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av Erik Penser Bank och motsvarar en rabatt på 9,1 procent mot stängningskursen för aktien på First North igår den 10 september.

Bolaget avser använda emissionslikviden från den riktade nyemissionen till fortsatt produktutveckling samt accelererad kommersialisering av bolagets läkemedelskandidater. Styrelsen har beslutat att avvika från aktieägarnas företrädesrätt i syfte att på ett tid- och kostnadseffektivt sätt tillföra Lipidor kapital för att stärka balansräkningen och säkerställa bolagets fortsatta operativa utveckling.

- År 2020 har varit händelserikt och vi har presenterat flera viktiga nyheter som bekräftar att vi håller planerade tidslinjer för våra läkemedelsprojekt. Genom kapitalet från den riktade emissionen skapar vi nu förutsättningar att accelerera Lipidors tillväxtresa och möjligheter till kommersiella samarbeten, kommenterar vd Ola Holmlund.

Bolagets två huvudägare, Råsunda Förvaltning och Aurena Laboratories, har ingått aktielåneavtal om 2,8 miljoner aktier till Erik Penser Bank i syfte att möjliggöra skyndsam leverans av aktier till investerarna i den riktade nyemissionen. Ingen ersättning utgår för aktielånet och de utlånade aktierna kommer att återlämnas omgående när den riktade nyemssionen har registrerats vid Bolagsverket.

Lipidor emitterar 2,80 miljoner nya aktier och har därefter 26,38 miljoner aktier utestående.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lipidor

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lipidor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt