Kering sålde bättre än väntat - Gucci nådde dock inte förväntningarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kering sålde bättre än väntat - Gucci nådde dock inte förväntningarna

Kering

Gucci, som ingår i lyxmodehuset Kering, sålde sämre än väntat i det första kvartalet.

Försäljningen för hela Kering ökade med 27 procent till 4 956 miljoner euro. På jämförbar nivå var försäljningen upp med 21 procent, vilket var bättre än vad analytikerkollektivet räknat med. Starkast gick Kerin Eyewear och Corporate som ökade med 60,5 procent, varav 35,1 procent i jämförbar försäljning. I jämförbar försäljning gick Yves Saint Laurent bäst och ökade 37,2 procent.

Gucci som svarar för cirka hälften av Kerings försäljning ökade med 13 procent. Det kan jämföras med analytikernas förväntningar som låg vid nära 19 procent, enligt Bloomberg.

Intäkterna från direkt drivna butiker ökade med 23 procent på jämförbar basis på årsbasis och med 32 procent jämfört med samma period 2019. Försäljningstillväxten stöddes av en mycket stark utveckling i Västeuropa, Nordamerika och Japan. I Asien-Stillahavsområdet påverkades försäljningen av nya lockdowns i vissa större kinesiska städer. Onlineförsäljningen fortsatte att växa under kvartalet och stod för 15 procent av den totala direktförsäljningen.

"Guccis starka resultat i Nordamerika och Europa överskuggades av dess exponering mot Kina, där vi stärker organisationen för att fullt ut kunna ta tillvara på marknadens vitalitet. Samtidigt som vi förblir uppmärksamma på ekonomiska och geopolitiska förhållanden investerar vi i alla våra varumärken, vars attraktionskraft kommer att fortsätta att driva vår tillväxt och lönsamhet", uppger vd François-Henri Pinault i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kering

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kering

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.