Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kancera räknar med att starta hjärtstudien med KAND567 med två månaders försening

Läkemedelsbolaget Kanceras nya kapselprodukt med KAND567 har utvärderats i en lyckad fas I-studie i Finland och är därmed färdigställd för den planerade kliniska studien i patienter som drabbats av hjärtinfarkt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare samarbetar Kancera med professor Ioakim Spyridopoulos och stiftelsen Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust för att så snart som möjligt starta en gemensam fas II-studie med KAND567. Målet för studien är att utvärdera KAND567 med avseende på säkerhet och hjärtskyddande effekt genom analys av biomarkörer. Ansökan om tillstånd för studien beräknas sändas in till den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA under första kvartalet 2021.

- Trots de stora påfrestningar som den pågående pandemin innebär för sjukhusen ser vi goda möjligheter att starta den planerade hjärtstudien med KAND567 under det första halvåret 2021, vilket är cirka två månader senare än vad som tidigare planerats. Studien kommer att utföras vid Freeman Hospital i Storbritannien, vilket har rankats som ett av världens hundra bästa sjukhus. Att studiestarten kan ske i rimlig närtid beror på det stora engagemang och intresse som vår partner har för KAND567 och dess potential inom området hyperinflammation vid hjärtsjukdom, säger Thomas Olin, vd för Kancera.

Den planerade fas II-studie med KAND567 efter hjärtattack kommer att omfatta sextio patienter inskrivna på sjukhus för hjärtinfarkt i hjärtkammarens framvägg. De behandlas under tre dygn med KAND567 eller placebo. Utvärdering sker dag 30 samt 90 efter första dos baserad på säkerhet, markörer för hjärt- och njurskyddande effekt, inflammation och allmänhälsa.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Kancera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kancera

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt