Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kancera har utvecklat ny kapselprodukt av KAND567 för hjärtinfarktstudien

Kancera uppger att de har utvecklat en ny kapselprodukt för deras fraktalkinblockerare KAND567. Den första patientstudien med den nya produkten blir fas IIa-studien av KAND567 i hjärtpatienter som planeras starta i början av 2021, enligt ett pressmeddelande.

Den nya kapseln har utvecklats för att möta krav på reproducerbarhet och storskalig produktion och skall testas i en liten klinisk studie med friska människor som genomförs under cirka en vecka i november. Den ska mäta koncentrationen av KAND567 i blodet vilket ska verifiera produktens beräknade egenskaper.

"Den nya KAND567-kapseln visar att framstegen inom Kanceras produktutveckling håller jämna steg med de kliniska studierna. Detta gör oss förberedda att ta KAND567 in i mer avancerad klinisk fas med en hastighet och kvalitet som möter de stora bolagens krav”, säger Thomas Olin, vd för Kancera.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Kancera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kancera

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt