Kalqyl inleder bevakning av Absolicon och ser uppsida i aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kalqyl inleder bevakning av Absolicon och ser uppsida i aktien

Kalqyl

Solenergibolaget Absolicon Solar Collector är ett svenskt bolag som utvecklar, tillverkar och säljer robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare samt nyckelfärdiga solvärmeinstallationer till industrier, fjärrvärmenät och fastigheter med stort energibehov. Utöver produktionslinor säljer Absolicon även materialet för själva tillverkningen av solfångarna. Dessutom erhåller bolaget licensintäkter för varje tillverkad solfångare, vilket kan generera återkommande intäkter/intäkter till höga bruttomarginaler. Det skriver Kalqyl i en analys där de inleder bevakning av bolaget.

Kalqyls uppfattning är att Absolicon har en unik position på en växande marknad som drivs av globala trender. Vidare karaktäriseras marknaden av höga inträdesbarriärer, vilket försvårar för nya aktörer att träda in på marknaden. Bolagets patenterade teknologi är exempelvis baserad på 20 års forskning.

"Absolicon har som uttalat mål att vara en del av förändringen till en hållbar energiförsörjning. Det finansiella omsättningsmålet är att nå en omsättning om 100 miljoner kronor senast 2023, vilket vi ser kan vara nåbart. Nyligen såldes två produktionslinor. Den första gick till en partner i Egypten och den andra till en partner i Kanada med ett initialt värde om cirka 41 miljoner kronor respektive 44 miljoner kronor. I vårt huvudscenario ser vi en uppsida i aktien", skriver Kalqyl i sin slutsats.

https://kalqyl.se/sites/default/files/2023-01/Absolicon%20-%20Slutgiltlig%20-%20Ver%202.0.pdf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Absolicon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Absolicon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.