Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jupiter Financial Innovation ökade 2,5 procent i juli - pandemin har långtgående effekter

Fonden Jupiter Financial Innovation steg 2,5 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 2,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,1 procent och är därmed bättre än index som har minskat 25,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Guy de Blonay.

Bland de positiva bidragsgivarna finns DocuSign, som under sitt första kvartal visade på en tillväxt på 30 procent bland sina prenumeranter. Även CoStar Group var starka under månaden, efter att de enligt förvaltaren presenterat en bra kvartalsrapport.

Enligt de Blonay gynnades fonden av sin position i Alibaba, vars fintech-avdelning började en börsnoteringsprocess på börsen i Hong Kong och Shanghai.

Bland de negativa bidragsgivarna fanns Repay Holdings och Visa. Enligt de Blonay skadades Visa av mindre aktivitet bland resenärer.

De Blonay tror att marknaden blir som vanlig igen först våren 2021. Dock tror förvaltaren att pandemin har långtgående effekter på hemmaarbete, e-kommers, e-services, mobilbank och andra teknikrelaterade lösningar.

Jupiter Financial Innovation, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent2,5
Index MM, förändring i procent-2,5
Fond i år, förändring i procent6,1
Index i år, förändring i procent-25,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt