JM nytt innehav i Lannebo Sverige Hållbar, som ökade 6,4 procent i juli
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

JM nytt innehav i Lannebo Sverige Hållbar, som ökade 6,4 procent i juli

Lannebo Sverige Hållbar steg 6,4 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf ser inprisad snabb återhämtning.
"Börsen har återhämtat sig sedan börsraset i februari och mars och är nu i det närmaste oförändrad sedan årsskiftet. Vi anser att en snabb konjunkturåterhämtning under resten av året är inprisat i börskurserna för många cykliska bolag. Sannolikt kommer coronasmittan tillbaka i fokus för börsen under hösten. Då närmar vi oss resultaten i de pågående fas 3 studierna för ett nytt vaccin, samtidigt som det skulle kunna komma en andra våg av smittspridning."

En majoritet av fondens portföljbolag rapporterade bättre vinster än väntat. Förvaltarna lyfter särskilt fram Kinnevik som med sin breda portfölj av bolag med fokus på digitaliseringstrenden har fått en extra skjuts under coronapandemin. Ett annat bolag som lyfts fram är AstraZeneca som enligt förvaltarna fortsatte imponera med stark försäljningstillväxt i produktportföljen. Bolaget ligger dessutom enligt Faxén och Lagerlöf långt fram i kapplöpningen att få fram ett coronavaccin.

De största köpen under månaden gjordes i Essity, JM och Fjordkraft.

"JM är ett nytt innehav i portföljen. Bolaget är marknadsledande bostadsbyggare i Sverige med bättre vinstmarginaler än konkurrenterna och har sedan länge ett brett hållbarhetsfokus i sina byggprojekt. Bostadsefterfrågan kommer fortsätta att gynnas av befolkningstillväxt, inflyttning till storstäderna och låga bostadslåneräntor. Essity och Fjordkraft är begränsat respektive helt opåverkat av coronapandemin och kommer fortsätta att visa organisk tillväxt. Fjordkraft gjorde dessutom ett betydande förvärv som väsentligt kommer bidra till stigande försäljning och vinst. Det är sannolikt att fler förvärv genomförs under det kommande året."

De största försäljningarna gjordes i Vestas och Astra Zeneca. Man valde att minska innehaven i dessa bolag efter en stark utveckling hittills i år. Bolagen är dock fortsatt betydande innehav i portföljen.

Lannebo Sverige Hållbar, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent6,4
Index MM, förändring i procent4,1

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt