Isofol Medical föreslår att bolaget ska likvideras och avnoteras
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Isofol Medical föreslår att bolaget ska likvideras och avnoteras

Bioteknikbolaget Isofol Medical har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma som kan fatta beslut om en utdelning av en så stor del av kassan som möjligt och att besluta om att bolaget ska träda i likvidation. Bedömningen baseras på en grundlig analys av Isofols framtidsmöjligheter efter negativt utfall i bolagets fas III-studien Agent och syftar till att säkerställa att en så stor del av bolagets kvarvarande tillgångar som möjligt kommer aktieägarna till godo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har bedömt att en ny pivotal fas III-studie skulle behöva göras vilken skulle behöva föregås av en fas ll-studie för att bestämma dos och doseringsregim samt eventuellt en fas lb studie för att utröna säkerheten hos högre doser av arfolitixorin. Bedömningen är att dessa studier tillsammans skulle ta minst 6-8 år att utföra till en kostnad av minst 500 miljoner kronor.

Sammantaget gör styrelsen bedömningen att sannolikheten är låg för att arfolitixorin i kombination med 5-FU baserade regimer blir kommersiellt framgångsrik även om den kliniska utvecklingen skulle kunna finansieras vilket styrelsen i sig bedömer blir mycket utmanande.

Styrelsen har efter noggranna utvärderingar och analyser bedömt att det för närvarande inte finns några objekt som skulle tillföra aktieägarna mervärde jämfört med en utdelning av kapitalet och en likvidation.

Förutsatt att den extra bolagsstämman beslutar i enlighet med förslaget kommer styrelsen att ansöka om bolagets avnotering från Nasdaq Stockholm.

- Styrelsen bedömer efter höstens sonderingar av olika handlingsalternativ att utdelning och likvidation är den bästa lösningen som idag står till buds för aktieägarna och för bolaget. Detta ger Isofols alla aktieägare möjlighet att använda det frigjorda kapitalet till andra önskade investeringar eller på annat önskvärt sätt, säger Jan Törnell, styrelseordförande för Isofol.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Isofol Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Isofol Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt