Irlabs presenterar ny preklinisk data som visar på mesdopetams effekt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Irlabs presenterar ny preklinisk data som visar på mesdopetams effekt

Nya resultat från preklinisk data gjord av en oberoende akademisk forskargrupp visar att forskningsbolaget Irlab Therapeutics läkemedelskandidat mesdopetams, IRL790, har effekt vid Parkinsonpsykos och PD-LIDs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten kommer presenteras i två vetenskapliga posterpresentationer Neuroscience 2022 som hålls i San Diego, USA, den 12-16 november.

“Vi är mycket positiva till utvecklingen av ny metodologi för att utvärdera hjärntillstånd som är till hjälp för att förstå mekanismen för psykos vid Parkinson och att utveckla biomarkörer som kan bidra till upptäckten av nya bättre behandlingar för Parkinson, såsom mesdopetam. De nya resultaten ger ytterligare bevis som visar hur mesdopetam differentieras från nuvarande terapier vid Parkinson", säger Nicholas Waters, EVP och Head of R&D på Irlab, i en kommentar.

Den första postern visar resultat som tyder på att högfrekventa oscillationer (HFO) i kognitiva limbiska-kortiko-basal ganglier kretsar kan vara en användbar biomarkör för det psykotiska tillståndet. Mesdopetam kan reversera dessa HFOs via en distinkt mekanism och med bättre effekt än den nyligen godkända PD-P behandlingen pimavanserin.

Den andra postern visar resultat som indikerar att mesdopetam och amantadin har jämförbara antidyskinetiska effekter vid levodopa-inducerade dyskinesier (LIDs) och som korrelerar med ett undertryckande av de avvikande kortikala gammaoscillationer som är associerade med LIDs. Resultaten bekräftar vidare att mesdopetams antidyskinetiska effeker fungerar i translationella modeller som tar hänsyn till både hjärntillstånd och beteende.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om IRLAB Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien IRLAB Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt