Invajo ingår avsiktsförklaring av omvänt förvärv av EPTI
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Invajo ingår avsiktsförklaring av omvänt förvärv av EPTI

Teknikbolaget Invajo har ingått en avsiktsförklaring rörande ett omvänt förvärv av EPTI för cirka 624,2 miljoner kronor.

Affären innebär att EPTI tar klivet till noterad miljö på Nasdaq First North. Invajo genomför en apportemission till kursen cirka 7,89 kronor.

”Efter mitt övertagande som vd för Invajo har jag tillsammans med ledning och styrelse jobbat outtröttligt för att säkerställa bästa möjliga förutsättning för Invajos framtid. I det arbetet har vi även fokuserat på att bli en del av ett större sammanhang. Eftersom vi arbetat med EPTI tidigare och sett deras snabba tillväxttakt och imponerande track-record är vi glada över att ha identifierat ett upplägg som gynnar båda parter och som kommer leda till ökat aktieägarvärde för alla inblandade”, säger Love Carlsson, vd för Invajo, i en kommentar.

Transaktionen kräver ett godkännande vid en extra stämma och att Nasdaq godkänner en fortsatt notering av bolaget. Ambitionen är att affären skall vara genomförd i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslås förändras och EPTIs styrelseordförande Tord Lendau, styrelseledamoten Sebastian Nyaiesh och bolagets vd Arli Mujkic samt Invajos befintliga styrelseledamöter Susanne Rönnqvist Ahmadi och Hans Isoz föreslås väljas in. EPTIs ägare kommer att kontrollera 83 procent av det nya sammanslagna bolaget. Storägarna har erhållit dispens från budplikt.

EPTI är ett investmentbolag och i portföljen finns bolag inom segmenten Gaming, Fintech, Marketplace, SaaS samt Services. Sedan starten har företaget byggt upp en portfölj av mer än 25 bolag. Bland bolagen märks Parkamo, SPACE Stockholm, Inbanner och Workamo. EPTI har också den senaste månaden förvärvat väsentliga till helägda poster i sju bolag vilket gör det totalt till åtta bolag med Invajo.

”Vi har sedan 2017 byggt upp en portfölj där Invajo, med all sin potential, passar perfekt in i vårt SaaS-segment. Vi ämnar fortsätta investera och bygga Invajo som ett helägt dotterbolag med kapital, teknikutveckling, marknadsföring och sälj. EPTIs vision med att vara en venture builder för grundare, av grundare, är något som saknas på framför allt den svenska marknaden men även i Europa i stort. Med vår investeringsmetodik och erfarenhet av att bygga bolag blir vi en genväg för grundare som sparar mycket tid och pengar och kraftigt ökar chansen att lyckas. Vi är en venture builder med betoning på innovation och tillväxt utan geografisk begränsning”, säger Arli Mujkic, vd för EPTI, i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om oodash Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien oodash Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt