Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa

Implementa Sol redovisar ett svagt positivt resultat för första halvåret

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar små förändringar av sin omsättning och sitt resultat under det första halvåret.

Omsättningen steg 5,7 procent till 3,7 miljoner kronor (3,5).

Resultatet efter skatt blev 47 000 kronor (95 000).

Företaget har under våren genomfört en nyemission som stärkte kassan med 2,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

"År 2021 och framöver är målsättningen fler försäljningsaktiviteter och en fortsatt ökad försäljning av större solenergianläggningar inom Skåneregionen. Målsättningen är att nå en nettoomsättning på 30 miljoner kronor inom en 3-årsperiod. Med flytt av verksamheten till ändamålsenliga lokaler i Staffanstorp i början av 2020 där Implementa har möjlighet att växa samt rekrytering av egna montörer har grunden lagts för att kunna ta nästa kliv mot ett stabilt och långsiktigt vinstgivande företag. För att uppnå detta ser jag under det kommande året ett behov av fler samarbeten med lokala entreprenörer, en utökad säljstyrka och fler monteringsresurser samt elektriker för en expansion av verksamheten i första hand inom Skåne och därefter i ett vidare geografiskt perspektiv", skriver vd Margareta Krook i rapporten.

Bolaget arbetar med att bredda sitt sortiment.

"Vi har under Q2 2021 utökat vår produktportfölj och även börjat installera produkter för energilagring, dvs batterier och backuputrustning vid strömavbrott, främst för villamarknaden. Vi har följt marknaden för dessa produkter under ett antal år, men våra höga krav på de produkter som vi väljer att erbjuda har gjort att vi väntat tills kommersiellt gångbara och användarvänliga produkter funnits att tillgå och vi upplever att det gör det först nu. Under Q3 2021 kommer vi även att börja erbjuda utrustning för laddning av elbilar, vilket naturligt ofta efterfrågas i samband med solcellsinstallationer", uppger Krook.

Implementa Sol, MkrH1-2021H1-2020Förändring
Nettoomsättning3,73,55,7%
Nettoresultat0,00,0


http://media.finwire.com/media/FWS0064BF5-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt