Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ICA slutar distribuera Premium Snacks naturgodis på lösvikt till mindre koncept - årsvärde om 26 miljoner kronor

Chipstillverkaren Premium Snacks naturgodis på lösvikt, märket Exotic Snacks, kommer inte längre att distribueras till de mindre koncepten ICA Nära och ICA Supermarket via centrallagret. Istället ska lösviktsprodukterna levereras till kunder genom 3:e parts logistikleverantör eller genom direktleverans.

Det är 26 miljoner kronor i årliga intäkter som står på spel, men ledningen bedömer att en stor del av den förlorade distributionen kommer att kunna bibehållas genom den nämnda lösningen.

Premium Snacks skriver i sitt pressmeddelande att merparten av Exotic Snacks nuvarande lösviktsförsäljning sker till de större koncepten, Maxi och Kvantum, genom direktleverans från Exotic Snacks centrallager.

"Vi beklagar det ställningstagande och vägval ICA centralt gjort gällande befintligt trepartssamarbete mellan butik, ICA inköp och logistik och Exotic Snacks som varit framgångsrikt i mer än 15 år och bidragit till att göra ICAs position till klart ledande i segmentet lösviktssnacks. Att ICA centralt nu väljer en annan affärsmodell får vi anpassa oss till och vidareutveckla vår affär utifrån, kommenterar vd Anna Krasse.

De förpaketerade produkterna kommer att fortsätta sälja som vanligt genom ICA centrallager.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Premium Snacks

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Premium Snacks

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt