Hunter Capital förvärvar verksamheten i dotterbolaget Electronordic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Hunter Capital förvärvar verksamheten i dotterbolaget Electronordic

Hunter Capital har förvärvat verksamheten i dotterbolaget Electronordic genom en inkråmsaffär. Det framgår av ett pressmeddelande.

Electronordic kommer i samband med affären att likvideras vilket innebär att upptagna värden i bolagets balansräkning om 5 miljoner kronor samt upptagen goodwill om 1,8 miljoner kronor kommer att skrivas ner i kvartalsrapporten för det andra kvartalet 2024.Vidare uppskattas det innebära kostnadsbesparingar om 250 000 kronor på årlig basis.

Hunter Capital har valt att inte gå vidare med planerna avseende en utdelning av innehavet i Electronordic till bolagets aktieägare, då marknadsklimatet för börsnoteringar bedöms vara svagt.

Hunter Capital kommer att erlägga en köpeskilling om 80 000 kronor för tillgångarna i Electronordic. Dessa innefattar bland annat domäner, kunddatabaser, utförd it-utveckling, koppling till diverse dropshipping-leverantörer samt register över leverantörer.

Vidare tar Hunter Capital upp ett kortfristigt brygglån på 3 miljoner kronor från vd Milad Pournouri och styrelseordförande Oliver Aleksov. Brygglånet löper till den 1 november 2024 med en årsränta om 3,65 procent, vilket motsvarar Stibor tre månadersränta. Långivarna äger rätt att erhålla en kontant återbetalning av det utlånande beloppet alternativt kvitta fordran mot 1,0 miljon aktier i bolaget till en teckningskurs på 3 kronor per aktie.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hunter Capital

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hunter Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt