Hoi Publishing tecknar finansieringsavtal med schweiziskt investeringsbolag på 3 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Hoi Publishing tecknar finansieringsavtal med schweiziskt investeringsbolag på 3 miljoner kronor

Hoi

Bokförlaget Hoi Publishing har tecknat avtal med det schweiziska investeringsbolaget Swiss Nordic Venture Capital om en investering i Hoi genom en riktad emission på 3 miljoner kronor med möjlighet till ytterligare investering våren 2025. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hoi har genom investeringsavtalet överenskommit om att vid extra bolagsstämma besluta om en riktad emission omfattande minst 3 miljoner kronor som kommer tecknas till kursen 0,45 kronor per B-aktie av Swiss Nordic Venture Capital.

Parterna är överens om att Hoi Publishing har rätt addera andra investerare i den riktade emissionen på samma villkor och i så fall i tillägg till den överenskomna investeringen.

Avtalet är villkorat av att den riktade emissionen godkänns på en extra bolagsstämma. Stämman planeras genomföras efter sommaren, senast under september.

Den extra stämman kommer att besluta om en emission av vederlagsfria teckningsoptioner till alla aktieägare som ger ytterligare finansiering under våren 2025 där Swiss Nordic Venture Capital är inställt på att delta utan att något löfte om detta kan ställas ut ännu.

Det schweiziska bolaget kommer inte kräva någon styrelserepresentation kopplat till investeringen i september, men en tät dialog med huvudägare och styrelse kommer föras framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hoi Publishing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hoi Publishing

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt