Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hodl

Hodl Spac Europe rapporterar som planerat ingen omsättning - har bred pipeline

Spac-bolaget Hodl Spac Europe redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten minskade något under perioden.

Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner kronor (-0,2).

Resultatet efter skatt blev -0,1 miljoner kronor (-0,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,11).

Likvida medel uppgick till 28,97 miljoner kronor (29,65).

Hodl Spac Europe skriver i rapporten att 2022 har präglats av geopolitisk oro och en inflationstillväxt som skapat en utmanande miljö för världens kapitalmarknader.

"Resultatet har lett till att värderingar har kommit ned, att många bolag fått det svårare att hitta
finansiering samt att aktiemarknaden idag premierar lönsamhet. Sammantaget ser vi att denna nya marknadsmiljö gynnar Hodl:s affärsmodell, som dels erbjuder onoterade bolag en smidig väg till en notering, även i en osäker börsmiljö, och dessutom tillgång till det kapital vi erbjuder, för att möjliggöra en fortsatt accelererande tillväxt i noterad miljö", säger vd Vahid Toosi i rapporten.

Han säger också att bolaget under den senare delen av året har träffat allt fler bolag inom olika branscher, från tech och blockchain till mer traditionella tillverkande företag för att finna en bra kandidat.

"Vi ser att vi har en bred pipeline med välpositionerade bolag och ser fram emot året med tillförsikt."

Hodl Spac Europe, MkrQ4-2022Q4-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,1-0,2
Nettoresultat-0,1-0,2
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,11
Likvida medel28,9729,65-2,3%


http://media.finwire.com/media/FWS0083FAA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.