Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hilbert

Hilbert Group klättrar 70 procent i premiärhandeln på First North

Investeringsbolaget Hilbert Group började i dag den 27 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget noterar både B-aktier med kortnamnet HILB B och teckningsoptioner med kortnamnet HILB TO1.

Hilbert startades under 2018 som en fondförvaltare med inriktning på digitala tillgångar, främst kryptovalutor och teknologier inom blockchain. Hilbert har en diversifierad affärsmodell med fyra vertikaler; asset management, proprietary trading, equity investments och data & analytics.

Bolaget genomförde i september en så kallad pre-IPO som tillförde bolaget 88 miljoner kronor. Teckningskursen var 10 kronor per unit. En unit bestod av en B-aktie och en teckningsoption.

Aktien har hittills i dag handlats till 16,80 kronor som högst betalt och 13 kronor som lägst betalt. Klockan 09.35 var senast betalt 16 kronor. Aktier för 3,2 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 48,8 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 781 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 1 krona senast betalt. Värdet på en unit är därmed 17 kronor, vilket är 70 procent högre än teckningskursen på 10 kronor för en unit.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt