Hästkällaren föreslår två nyval till styrelsen och ny styrelseordförande, riktad nyemission till Dividend Sweden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hästkällaren föreslår två nyval till styrelsen och ny styrelseordförande, riktad nyemission till Dividend Sweden

Hästkällaren

Aktieägarna i Hästkällaren Rid Trav & Western, som säljer hästrustning, kallas till extra bolagsstämma torsdagen den 18 februari 2021. Stämman genomförs utan fysisk närvaro genom att aktieägare utövar sin rösträtt endast genom poströstning.

Cecilia Hollerup och Ellinor Örtegren utträder på egen begäran ur styrelsen. Till nya styrelseledamöter föreslås Per Trossmark och Staffan Nilsson väljas. Per Trossmark föreslås väljas till ny styrelseordförande.

Styrelsen förelsår att stämman beslutar om riktad nyemission av 277 000 B-aktier till en teckningskurs på 9 kronor per aktie som tecknas av investeringsbolaget Dividend Sweden.

Vidare förslår att stämman beslutar om emission av högst 743 702 teckningsoptioner TO 1 2021 att tilldelas befintliga aktieägare i bolaget. Fyra befintliga aktier ger rätt till en teckningsoption. En teckningsoption ska medföra en rätt att teckna en ny B-aktie till en teckningskurs på 7,20 kronor per B-aktie.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna kommer bolaget att tillföras maximalt 5,3 miljoner kronor och utspädningen blir i sådant fall 18,6 procent medräknat den riktade nyemissionen till Dividend Sweden. Fyra aktier föreslås ge rätt till en teckningsotion.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien White Pearl Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.