Greating ställer in betalningarna, aktieägarna går lottlösa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Greating ställer in betalningarna, aktieägarna går lottlösa

Greating

Greating tvingas ställa in betalningarna och aktieägarna går lottlösa, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Greating hette tidigare Taku-Taku.

Bakgrunden att bolaget nu tvingas ställa in betalningarna kan härledas till i två avgörande händelser under 2022. Bolagets grundare Sebastian Schauermann avlider plötsligt i maj 2022. I ett ungt bolag kretsar nästan allt kring ledargestalten. Plötsligt styrfart och ledningen får kämpa för att hålla ihop verksamheten. Under denna tid råder det dessutom akut brist på personal inom kök och restaurang näringen. Det andra är att Greating redan under våren 2022 såg stora prisökningar på mat, el och drivmedel. viktiga insatsvaror för Greatings verksamhet. Prisökningar som fortsatt under hösten 2022 och våren 2023.

Under hösten 2022 får Greating problem med kassaflödet och personalen får svårt att upprätthålla den kvalité på måltider och leveranser som bolaget önskar. I slutet av året tappar Greating en nyckelkund på grund av bristande kvalité i sina leveranser. Avtalet sägs upp med slutdatum 20 mars 2023.

Greating lyckas hitta en bryggfinansiär som dock villkorar sitt engagemang till att det installeras ett nytt management. Greating har haft djupa och nära samarbeten under våren men i slutet av mars misslyckas man med att landa ett avtal med det nya teamet. Osäkerheten om prisutvecklingen å insatsvaror och våra kunders/skolors finansiering av sina ökade kostnader framförs som den huvudsakliga anledningen. Beskedet resulterar i att styrelsen bedömer att Greating inte längre kan drivas framåt.

"Greating försöker nu likvidera verksamheten genom att sälja ut sina tillgångar av köksutrustning och leverans utrustning. Det finns förhoppningar om att lyckas och därmed undvika konkurs. Tyvärr tvingas bolaget meddela att samtliga aktieägare dock kommer att gå lottlösa då skulder och tillgångar endast vid ett gott utfall kan balanseras", skriver bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Greater Than

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Greater Than

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt