Gravity minskade resultatet sekventiellt i fjärde kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gravity minskade resultatet sekventiellt i fjärde kvartalet

Gravity

Det sydkoreanska spelutvecklingsbolaget Gravity, som är populärt bland svenska småsparare, redovisar preliminära intäkter om 112 miljarder sydkoreanska won i det fjärde kvartalet, med ett rörelseresultat om 27 miljarder won. Det framgår av ett regulatoriskt dokument. I kronor motsvarar det drygt 840 respektive 200 miljoner kronor.

Det kan jämföras med det tredje kvartalet då omsättningen landade på 131,8 miljarder sydkoreanska won medan resultatet löd 34,4 miljarder won. På årsbasis markerar det samtidigt en kraftig ökning, med ett flerdubblat resultat.

Resultatet hänförs till minskade intäkter från Ragnarok Origin i Sydkorea, Ragnarok Online i Thailand och Ragnarok M: Eternal Love. I den andra vågskålen märks Ragnarok X: Next Generation vars intäktsbidrag har ökat.

Kassapositionen är fortsatt stark, och vid utgången av året löd likvida medel 182 miljarder won.

Vad avser pipelinen lyfter man fram att Ragnarok Online förbereds för lansering i Japan under det första halvåret 2021, medan Ragnarok X: Next Generation ska släppas i Sydostasien under samma period.

Gravity uppmärksammar även den senaste nyheten att man har ingått ett avtal med basketligan NBA i USA och spelarföreningen NBPA om ett NBA-licensierat mobilspel. Inledningsvis sker en lansering i Japan, för att därefter expandera till andra regioner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Gravity

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Gravity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.