Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

GPX Medical ska noteras på First North (uppdatering)

(Uppdatering av nyhet från 4 september, har förtydligat att Gasporox numera inte äger några aktier i GPX efter att ha delat ut innehavet till sina ägare)

GPX Medical avser att börsnotera sina aktier på Nasdaq First North med förväntad första handelsdag den 2 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets erbjudande består av möjlighet att teckna 3 515 625 units där varje unit består av en aktie och en teckningsoption av serie TO1. Priset per unit är 6,40 kronor per aktie, vilket motsvarar 6,40 kronor per aktie.

Vid full teckning kommer bolaget att tillföras cirka 22,5 miljoner kronor före emissionskostnader.

En TO1 berättigar till teckning av en aktie till teckningskursen 8,32 kronor mellan den 4 till och med den 29 oktober. Vid fulltecknat erbjudande får bolaget in ytterligare cirka 29,3 miljoner kronor före emissionskostnader.

I erbjudandet ingår också en övertilldelning på högst 527 343 nyemitterade units. Deras teckningskurs är den samma som för ovannämnda units.

GPX värdering innan noteringen är 45 miljoner kronor.

Bolaget har redan säkrat teckningsförbindelser för cirka 18 miljoner kronor, vilket motsvarar 80 procent av erbjudandet.

Utspädningen i emissionen blir 25 procent vid full teckning av erbjudandet exklusive övertilldelning och 50 procent när man räknar in för fullt utnyttjande av TO1.

Anmälningsperioden för att delta i erbjudandet löper från och med den 7 september till och med den 21 september.

GPX grundades 2016 som ett dotterbolag till Gasporox, med syftet att utveckla och kommersialisera medicinska applikationer av Gasmas-tekniken. Numera är GPX ett helt fristående bolag från Gasporox som har delat ut innehavet till sina ägare.

GPX instrument heter Neola och vänder sig till för tidigt födda barn med andningssvårigheter.

Genom börsnoteringen vill bolaget ”ta nästa steg i utvecklingen av Neola vilket omfattar design och dokumentation av instrumentet, verifiering och klinisk validering, regulatorisk process för CE-märkning och FDA godkännande, tillverkning samt införande av kvalitetsledningssystem. Parallellt kommer bolaget arbeta vidare med marknads- och försäljningsstrategi samt fortsatt samarbete med akademi och Key Opinion Leaders inom neonatologi”, heter det i pressmeddelandet.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Gasporox

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt