Gold Town Games inleder utveckling av cricketspel - värde cirka 17,5 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gold Town Games inleder utveckling av cricketspel - värde cirka 17,5 miljoner

Gold

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games har inlett utveckling av ett cricketspel med så kallad play-to-earn-funktionalitet. Ordervärdet är cirka 17,5 miljoner kronor.

Spelet bygger på den managerspelsplattform som Gold Town Games tagit fram. Spelproducenten CS Games tillhandahåller finansieringen.

Budgeten uppgår till 10 miljoner kronor, varav 2,5 miljoner kronor kommer Gold Town Games att erhålla i förskott. Vidare kommer Gold Town Games att erhålla ett ägande i CS Games som en kvittning för licenskostnaden om 7,5 miljoner kronor för managementspelplattformen W3XM.

Gold Town Games väntas således äga cirka 14 procent av CS Games. Cricketspelet går under namnet Cricket Star Manager. En lansering av en första version väntas under det tredje kvartalet.

Gold Town Games ger också ut 4,3 miljoner teckningsoptioner till CS Games. Teckningskursen är 3 kronor per aktie. Löptiden är 18 månader. Vid fullt utnyttjande innebär det en utspädning om 9,9 procent samtidigt som kassan stärks med 12,9 miljoner kronor.

CS Games har även möjligheten att avropa ett play-to-earn fotbollsspel till marknadsmässiga villkor före det tredje kvartalets utgång 2022.

"Det är naturligtvis väldigt spännande att samarbetet med CS Games nu går in i nästa fas. Vi på GTG är mycket nöjda med förtroendet att utveckla Cricket Star Manager och samtidigt kunna vidareutveckla vår spelplattform till detta snabbt växande segment i spelbranschen - helt utan investeringskostnader och med stärkt kassaflöde. Att vi dessutom är bland de absolut första aktörerna i vår genre gör det än mer spännande. Våra spel och plattformen är väl rustade att kunna anpassas till play-to-earn spelmekanik och NFTs", säger Gold Town Games vd Pär Hultgren i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Gold Town Games

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Gold Town Games

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt