Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Golar LNG utsålt i Skagen Kon-Tiki, som ökade 6,5 procent under tredje kvartalet

Skagen Kon-Tiki ökade under tredje kvartalet med 6,53 procent. Jämförelseindex var upp 5,43 procent.

Anledningen till det goda resultatet var till stor del fondens exponering mot Sydkorea, som nu enligt förvaltarna Cathrine Gether och Fredrik Bjelland erbjuder den sällsynta kombinationen av goda, solida bolag och mycket attraktiva värderingar.

Biltillverkaren Hyundai och LG Electronics blev fondens bästa bidragsgivare. Särskilt Hyundai hade god tillväxt, i och med att bolaget fått ökat erkännande för sitt arbete med nya energikällor för sina bilar. LG har gynnats av sina hushållsapparater och elektronik, som tillgodoser behoven i samband med att fler och fler arbetar hemma.

Periodens största negativa bidragsgivare var den landbaserade laxodlaren Atlantic Sapphire, som tidigare har varit en solid bidragsgivare. Covid-19 har satt stopp för flera av bolagets byggprojekt, med konsekvenser för både byggkostnader och produktionsvolym. Förvaltarna ser fortfarande en potential i företaget och stödde därför den senaste tidens kapitalökning, vilket man tror kan påskynda framtida tillväxt. Mot slutet av kvartalet ska små tecken på framsteg ha visats.

Skagen Kon-Tiki sålde helt ut det Bermuda-registrerade naturgasrederiet Golar LNG.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Atlantic Sapphire

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Atlantic Sapphire

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt