Flerie Invest lägger budpliktsbud på Toleranzia - under fredagens stängningskurs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flerie Invest lägger budpliktsbud på Toleranzia - under fredagens stängningskurs

Flerie Invest har utökat sitt aktieägande i Toleranzia och lägger nu ett budpliktsbud på forskningsbolaget värt 1,02 kronor kontant per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet värderar hela Toleranzia till cirka 78,3 miljoner kronor. Flerie äger cirka 30,4 procent av kapital och röster i Toleranzia. Fredagens stängningskurs var 1,095 kronor.

"Flerie är Toleranzias största ägare och vi har ett starkt långsiktigt intresse i bolaget. Mot bakgrund av lovande framsteg i Toleranzias läkemedelsutveckling såg vi en attraktiv möjlighet att ytterligare öka vårt ägande Toleranzia. Vi ser en betydande potential i bolagets projekt och ser med stort intresse fram emot fortsatta framsteg", säger Thomas Eldered, Flerie.

Budet är i linje med de svenska Takeover-reglerna.

Acceptansperioden väntas löpa mellan 16 november till 14 december.

Flerie har inte genomfört någon due diligence-undersökning av Toleranzia inför budet.

Toleranzias styrelse kommer att utvärdera budet. Styrelseledamoten Thomas Eldered har intressekonflikt och får av det skälet inte delta i styrelsens handläggning av frågor relaterade till budet.

https://www.bequoted.com/bolag/flerie-invest/pressmeddelande/flerie-invest-ab-lamnar-ett-kontant-budpliktsbud-till-aktiea-99721/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Toleranzia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Toleranzia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.