Filo Mining nådde mineralisering vid botten av hål 67 - ska nu borra djupare med ny rigg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Filo Mining nådde mineralisering vid botten av hål 67 - ska nu borra djupare med ny rigg

Det kanadensiska gruvbolaget Filo Mining fortsätter med sitt borrprogram vid fyndigheten Filo del Sol Project i San Juan, Argentina.

Borrningen FSDH067 nådde så långt man kunde, 1 263,6 meter, och fann mineralisering. Nu kommer bolaget att borra med en annan rigg som har möjlighet att borra djupare för att bolaget skall få reda på mer om fyndigheten. Kopparhalten var 0,62 procent och CuEq, kopparekvivalenter, var 1,1 procent. Guld var 0,53 och silver 11,9 gram per ton.

"Hål 67 bygger på vår framgångsrika borrning i Aurora-zonen och var ytterligare ett viktigt hål för att öka vår förståelse för geologin i denna zon. Hålet bottnade i en stark mineralisering och kunde inte fortsätta eftersom vi nådde borriggens djupkapacitet. Vi har nu riggar på plats med möjlighet att borra mycket djupare, och ett av våra mål på kort sikt är att försöka hitta botten på denna fantastiska fyndighet. Det pågår för närvarande fem hål på projektet, inklusive hål 64 på 1 373 meter, medan hål 62 just har avslutats på 1 447 meter", uppger vd Jamie Beck i en kommentar.
Filo Mining arbetar just nu med sex stycken riggar på plats och när vädret tillåter kommer den siffran att stiga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Filo

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Filo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.