FCO lägger uppköpsbud på Rolling Optics med knappt 200 procent budpremie
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FCO lägger uppköpsbud på Rolling Optics med knappt 200 procent budpremie

Franska François-Charles Oberthur, FCO, lägger ett uppköpsbud på samtliga aktier och teckningsoptioner på Rolling Optics, som är noterat på First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

FCO erbjuder 75 öre per aktie, 2,97 kronor per preferensaktie och 22,5 öre per teckningsoption i Rolling Optics. Aktiens stängningskurs var 25,95 öre i fredags, vilket innebär en budpremie på 188 procent. Teckningsoptionen TO2 stängde på 3 öre i fredags medan preferensaktien inte är börsnoterad. Erbjudandets totala värde uppgår till 189 miljoner kronor.

Acceptperioden i erbjudandet beräknas inledas omkring den 17 januari och avslutas omkring den 7 februari. Utbetalning av likvid beräknas ske omkring den 14 februari.

- Vår vision är att fortsätta investera i världsledande säkerhetsteknologi. Vi är väl medvetna om det långsiktiga perspektivet och de omfattande resurser som krävs för att utveckla och främja en sådan omvälvande teknologi till slutkund. Vi önskar att, som framtida aktieägare, ha möjlighet att bidra till Rolling Optics framsteg genom att tillhandahålla finansiella resurser och branschkunskap. FCO:s erbjudande lämnas till en attraktiv premie och ger Rolling Optics aktieägare möjlighet att få sitt vederlag i kontanter på ett enkelt sätt, kommenterar Thomas Savare, vd för François-Charles Oberthur.

Rolling Optics utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering. Produkterna baseras på en egenutvecklad och patenterad teknologi inom mikrooptik.

Det ursprungliga bolagsnamnet var Tryckindustri, som därefter successivt bytt namn till Intellecta, ICTA och därefter Rolling Optics.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rolling Optics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rolling Optics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt