Euroafrica lanserar samriskbolag i Afrika och ska göra riktad nyemission på 11 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Euroafrica lanserar samriskbolag i Afrika och ska göra riktad nyemission på 11 miljoner kronor

Euroafrica

Plattforms- och mediabolaget Euroafrica ska lansera ett samriskbolag inom digital vård i Afrika samt göra en riktad nyemission på cirka 11 miljoner kronor. Det framgår av två separata pressmeddelanden.

Bolaget har också släppt ett tredje pressmeddelande i vilket det anges att dotterbolaget Kupatana lanserar e-handel och expanderar till andra marknader i Östafrika. Som ett led i denna expansion har Kupatana förvärvat tekniken bakom Babasells plattform. Köpeskillingen uppgår till 3,5 miljoner kronor, varav 2,5 miljoner erläggs i aktier och resten i kontanter.

Kupatana verkar sedan tidigare i Tanzania och får genom affären exklusiv rätt till tekniken i Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda, Zambia, Mocambique och Etiopien.

Euroafricas emission på 11 miljoner görs för att hjälpa just Kupatana expandera i Östafrika, men också för att finansiera det tillkännagivna samriskbolaget med Careplatform Sweden. Teckningskursen i emissionen är 5,55 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 20 procent jämfört med den volymviktade snittkursen för de senaste 20 dagarna.

Euroafrica kommer att äga 51 procent av samriskbolaget och bidra med 2 miljoner kronor, samt anställa vd, etablera lokala bolag och bygga upp den initiala organisationen. Careplatform Sweden går in med sin SaaS-plattform.

”Med Careplatforms erfarenhet inom vård och digital vård från Sverige och vår kunskap och närvaro på flera afrikanska marknader kommer detta bli en väldigt spännande resa”, kommenterar Philip Ebbersten, vd för Euroafrica.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Euroafrica Digital Ventures

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Euroafrica Digital Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt