Enad Global 7 satsar på ytterligare besparingar - släpper preliminära Q2-siffror
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Enad Global 7 satsar på ytterligare besparingar - släpper preliminära Q2-siffror

Enad

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7 presenterar en omfattande kostnadsbesparingsplan "för att säkerställa att alla affärsenheter har en långsiktig sund ekonomiskt drift", något som väntas generera årliga besparingar på cirka 68 miljoner kronor.

Inklusive de 35 miljoner i kostnadsbesparingar som kommunicerades i maj uppgår den totala förväntade årliga besparingen till 103 miljoner kronor.

"I samband med dessa åtgärder upprepar EG7 sin helårsprognos om en nettoomsättning på 1,8 Mdkr med justerad EBITDA-marginal som beräknad komma in i den lägre delen av spannet på 22–25 procent", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

De största justeringarna när det gäller kostnadsbesparingarna sker i icke-lönsamma verksamheter som inte har levererat enligt ledningens förväntningar.

"Med de aviserade åtgärderna kommer Toadman nå omedelbar lönsamhet. Den årliga kostnadsbesparingen för Toadman är cirka 63 Mkr. Dessutom kommer Big Blue Bubble, Daybreak, Fireshine, Petrol och Piranha, tillsammans, att bidra med 39 Mkr i årliga besparingar", uppger bolaget.

Enad Global 7 ger även preliminära siffror för andra kvartalet där omsättningen blev 352,7 miljoner kronor och en justerad ebitda på 33,4 miljoner. Resultat efter skatt landar på -38,8 miljoner kronor.

"Baserat på förväntningarna för andra halvåret 2024 ligger koncernens kommunicerade nettoomsättningsmålet på 1,8 Mdkr kvar. Kostnadsbesparingsplan kommer att ge förbättrad fortlöpande lönsamhet, och koncernen räknar med att nå den lägre delen av det publicerade justerade EBITDA marginalintervallet på 22–25%. Marknadsutmaningarna kvarstår på kort sikt, vilket potentiellt kan pressa koncernens resultat. Ledningen är fortsatt fokuserad på att leverera mot sina kortsiktiga mål och efter förvärvet av S6 är den ännu mer trygg i att leverera mot sitt långsiktiga mål", skriver bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Enad Global 7

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Enad Global 7

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt