Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

En

En nedläggning av Bromma riskerar att slå ut inrikesflygen i Sverige - ACR

Flygledningsbolaget ACR Aviation Capacity Resources menar att Sveriges inrikesflyg och regionernas närhet till huvudstaden kommer att riskeras att slås ut ifall Bromma Flygplats läggs ned.

Det kommenterar vd:n Wilhelm Wohlfahrt exklusivt till Finwire efter att Vänsterpartiet krävt att Riksdagen ska lämna ett besked i frågan.

Företagsledaren menar att Bromma har bättre förutsättningar att bli en klimatsmart flygplats utan krav på dyra investeringar som Arlanda kommer kräva.

"Stora investeringar på Bromma är gjorda under de senaste åren för att göra huvudstaden mer lättillgänglig för resenärer runt om i vårt avlånga land. Förutsättningarna för ett hållbart flyg är mer gynnsamma på Bromma än på Arlanda eftersom Brommatrafiken i mångt och mycket består av propellertrafik och av trafik av annat fartregister, flygplanstyper som har betydligt mindre miljöpåverkan", skriver Wohlfahrt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Axactor

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Axactor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt