Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elopak vill sälja sin förpackningsanläggning i Ryssland

Kartongtillverkaren Elopak letar efter köpare till sin ryska anläggning. Det sade bolagets vd Thomas Körmendi i en intervju med Reuters.

- Vi undersöker alla möjligheter som vi kan göra, inklusive att sälja anläggningen, sade Thomas Körmendi, som fortsatte med att säga att bolagets anläggning var den ledande leverantören av mjölkkartongförpackningar på den ryska marknaden.

Elopak har även en fabrik nära Kiev, den ukrainska huvudstaden som upplevt flera angrepp under kriget. Enligt Körmendi producerar fabriken för tillfället låga volymer.

Elopak producerar runt 15 miljarder kartongförpackningar per år. Bolaget - som börsnoterades förra året - hoppas kunna öka sin produktion, efter att i förra veckan ha ingått ett joint venture med det indiska bolaget GLS. I mars köpte bolaget Naturepak Beverage som har anläggningar i Marocko och Saudiarabien.

Efterfrågan på kartongförpackningar väntas öka framöver. Drivfaktorerna kommer vara större krav på låga koldioxidutsläpp.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Elopak

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Elopak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt