Elon Musk kan behöva sälja ytterligare Tesla-aktier för att finansiera köpet av Twitter - FT
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elon Musk kan behöva sälja ytterligare Tesla-aktier för att finansiera köpet av Twitter - FT

Elon

Notan för Elon Musks köp av Twitter är på väg att betalas, och miljardären står inför obehagliga alternativ för företagets enorma skuldsättning, allt från konkursförfarande till en ny kostsam försäljning av Tesla-aktier. Det uppger tre insatta källor för Financial Times.

Den första delbetalningen av räntan för den skuld på 13 miljarder dollar som Musk använde för att finansiera uppköpet kan komma att ske redan i slutet av januari, enligt källorna. Denna skuld innebär att företaget måste betala cirka 1,5 miljarder dollar i årliga räntebetalningar. Skulden innehas av Twitter på företagsnivå, utan någon personlig garanti från Musk, skriver affärstidningen.

Tesla-chefen förvärvade Twitter för 44 miljarder dollar i oktober och har sålt aktier i elbilstillverkaren för att finansiera köpet. Aktieförsäljningarna pressade Tesla-aktien, som rasade med omkring 65 procent under 2022.

Sedan Musk tillträdde Twitter har han skyndat sig för att skära ner på kostnaderna, inklusive att avskeda hälften av arbetsstyrkan. Miljardären har även försökt hitta nya intäktsströmar, bland annat genom att lansera prenumerationstjänsten Twitter Blue. Under 2021 gjorde Twitter en förlust på 221 miljoner dollar och Musk har sagt att intäkterna har sjunkit sedan dess.

"Det här företaget är som om du sitter i ett flygplan som är på väg mot marken i hög hastighet med motorerna i brand och kontrollerna fungerar inte", sade Musk om Twitter förra månaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt