Einride säkrar miljarder i finansiering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Einride säkrar miljarder i finansiering

Einride

Svenska fraktteknikbolaget Einride har säkrat 500 miljoner dollar, motsvarande cirka 5,2 miljarder kronor, i finansiering för att accelerera sin globala expansion. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är hög tid att inte bara utveckla utan även påskynda implementeringen av teknik som kommer att skapa ett renare, säkrare och mer effektivt sätt att frakta", säger Robert Falck, grundare och vd för Einride.

Finansieringen består av 300 miljoner dollar i lånefinansiering och ett kapitaltillskott på 200 miljoner genom en C-runda. Bland investerarna finns svenska pensionsjätten AMF, EQT Ventures, Northzone, Polar Structure, Norrsken VC, Temasek med flera. Kapitaltillskottet inkluderar en konvertibel på 90 miljoner dollar som restes tidigare i år.

"Vi har skapat Einrides ekosystem som det mest motståndskraftiga och framtidssäkra sättet att elektrifiera dagens transporter. Med stöd från våra investerare och delad tro på detta viktiga uppdrag kommer vi att fortsätta driva innovativ förändring av global frakt i stor skala", uppger Robert Falck.

Lånefinansieringen sker genom Barclays Europe och inleds med en initial finansieringsfacilitet om 150 miljoner dollar med start i januari 2023.

Einride har det senaste året expanderat till flera europeiska länder och bolagets tjänst används av flera nya kunder så som Electrolux, GE Appliances och Bridgestone.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Einride

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Einride

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt