Edyoutec avser förvärva två dotterbolag från Myfirstapp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Edyoutec avser förvärva två dotterbolag från Myfirstapp

Edyoutec

Edtechbolaget Edyoutec avser att förvärva MyFirstApp Group och 10Monkeys som är dotterbolag till Spotlight-noterade Myfirstapp Sweden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den initiala köpeskillingen för bolagen är 16 miljoner kronor, varav 8 miljoner ska erläggas genom nyemitterade aktier i Edyoutec, och resten genom revers. Därutöver finns en tilläggsköpeskilling på 8 miljoner kronor som kan utgå till säljaren 36 månader efter tillträdet av bolagen.

Myfirstapp Group utvecklar utbildningsapplikationer för barn i åldrarna 2-7 år medan 10Monkeys erbjuder inlärningstjänster inom matematik med tusentals aktiva användare månatligen.

Fullföljandet av förvärven är villkorat av en due diligence och att Edyoutec och Myfirstapp Sweden ingår ett slutligt aktieöverlåtelseavtal, vilket planeras bli undertecknat i juli.

"Vi tror på potentialen i säljarens produkter och ser stora möjligheter att kunna öka försäljningen. Dessutom får vi tillgång till en omfattande databas med över 150,000 föräldrar, lärare och rektorer, vilket ytterligare stärker vår marknadsposition och erbjuder oss en möjlighet att marknadsföra våra befintliga produkter", kommenterar Edyoutecs vd Eric de Basso.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Edyoutec

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt