Dustin presenterar uppdaterade finansiella mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dustin presenterar uppdaterade finansiella mål

Dustin

It-återförsäljaren Dustin presenterar uppdaterade finansiella mål inför måndagens digitala kapitalmarknadsuppdatering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dustin har de senaste åren utvecklats genom förvärv och stark tillväxt, vilket kraftigt har påverkat segmentsmixen jämfört med den mix som förelåg då de nuvarande finansiella målen antogs i samband med börsnoteringen 2015.

De uppdaterade målen innebär följande:
* Tillväxt i vinst per aktie om minst 10 procent (treårig genomsnittlig årlig tillväxttakt).
* Nettoskuldsättning om 2,0-3,0 gånger justerad ebitda för den senaste tolvmånadersperioden. (oförändrat)
* 25% minskning av CO2e per miljon krona i nettoomsättning den kommande treårsperioden, vilket bidrar till det oförändrade 2030 målet att vara helt klimatneutrala.
* Att dela ut mer än 70 procent av årets resultat med hänsyn taget till bolagets finansiella ställning. (oförändrat)

Samt följande stödjande mål avseende tillväxten i vinst per aktie:
* Organisk årlig tillväxt i nettoomsättning för SMB om 8 procent och för LCP om 5 procent (årligt genomsnitt över en treårsperiod).
* Uppnå en segmentsmarginal om minst 6,5 procent för SMB och minst 4,5 procent för LCP inom den kommande treårsperioden.

Det nya målet om tillväxt i vinst per aktie ersätter tidigare finansiella mål om en organisk årlig tillväxt om minst 8 procent över en konjunkturcykel och en justerad ebita-marginal om 5-6 procent. Målet för kapitalstrukturen om en nettoskuld i relation till ebitda på mellan 2,0 och 3,0 gånger kvarstår oförändrat. Utdelningspolicyn lämnas oförändrad om en utdelning motsvarande mer än 70 procent av årets nettoresultat, med hänsyn taget till bolagets finansiella ställning vid tidpunkten.

De uppdaterade finansiella målen indikerar att en nettoomsättning motsvarande 30 miljarder kronor, en justerad ebita om 1,4 miljarder kronor och en vinst per aktie om 6,50 kronor ska uppnås under verksamhetsåret 2025/26, exklusive eventuella förvärv.

Integrationen av Centralpoint och Vincere fortskrider planenligt och all verksamhet i Benelux verkar under varumärket Dustin. I presentationen belyses mer detaljer kring de synergier kopplade till integrationen som bolaget identifierat. Synergier om totalt 200-220 miljoner kronor beräknas ge full effekt i verksamhetsåret 2023/24, varav huvuddelen under senare delen av innevarande verksamhetsår.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dustin Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dustin Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt