Durocs andra kvartal har utvecklats i linje med första kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Durocs andra kvartal har utvecklats i linje med första kvartalet

Verkstadsbolaget Durocs andra kvartal har har hittills utvecklats i linje med räkenskapsårets första kvartal. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fiberenheterna påverkas fortsatt av onormalt höga kostnader avseende insatsmaterial och energi, vilka ännu inte i tillräcklig utsträckning kunnat föras vidare till kunderna. Det är vidare uppenbart att kunderna i stor utsträckning strävat efter att reducera sina egna lager, och därför varit särskilt återhållsamma med sina löpande inköp.

"Dessa negativa faktorer, vilka med stor kraft negativt påverkat vår sammantagna lönsamhet, bedöms dock ha relativt kortsiktig effekt, och vi har den senaste tiden sett vissa tecken på en successiv förbättring i orderingången i fiberverksamheten. Osäkerheten och höga kostnadslägen bedöms dock prägla stora delar av koncernens verksamhet under hela det innevarande räkenskapsår", skriver Duroc.

Den svaga resultatutvecklingen är hänförlig till de fiber-baserade bolagen IFG, Cresco och Drake samt Cotting Group där den franska enheten Griffine ingår. Övriga bolag levererar fortsatt stark orderingång och goda resultat, med fortsatt låg kapitalbindning och starka kassaflöden.

Sannolikheten för att återvinning av utestående fordran i den tidigare kommunicerade rekonstruktionen hos en kund till Drake Extrusion i USA, bedöms för närvarande som låg, varvid fordran är nedskriven i sin helhet vilket belastar resultatet med 2 miljoner dollar, vilket inte påverkar kassaflödet.

Nettoskulden är fortsatt låg, främst på grund av lägre kapitalbindning i de kapitalintensiva fiber-verksamheterna samt Cotting Group och fortsatt stark orderingång och goda resultat i de övriga bolagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Duroc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Duroc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt